Om mig


Forma dagen


Mina händer är mina bästa redskap. 


Att skapa något av en klump lera, att se det ta form och att känna "jag har gjort det här", ger mig en fantastisk boost och tar mig framåt. Jag har gjort andra saker också som jag är både stolt och tacksam över, men vissa saker kan man helt enkelt inte väga mot varandra. Som t.ex. att jag har tre grymma döttrar och att jag har alla planer i världen att fortsätta vara gift med min andra spets. Eller för den delen att jag pluggat många olika saker, lärt mig nya språk och tagit del av olika kulturer.


När vi för några år sedan flyttade till Nyänget var det en härlig känsla att få komma till en plats som gav oss något annat än den belgiska småstad vi bott i under tolv år innan flytten. Vi har fått uppleva tydligare årstider, snö under vintern, fritt bad under sommaren och ett lugn och en frihet som vi inte haft i vardagen tidigare. Att kunna gå ut i skogen och känna sig fri, att ta in naturen och njuta av stillheten, att gå ner till vattnet och svalka fötterna när solen gassar ger en fantastisk känsla och får mig att må bra.


 Vad har jag då att erbjuda dig som hittat till min sida? I första hand vill jag bjuda på lite av min kreativa sida och det jag skapar, men även dela med mig av det vackra vi har runt omkring oss här i Höga Kusten. Naturens inspiration och hänförelse är enastående här och de förtrollande vyerna är något jag gärna överför till keramiken i form av karvade mönster där kreativiteten  flödar. 

Jag älskar att sätta händerna i leran och låta den formas i mina händer, men lika tillfredsställande är det att se ett mönster ta form. Den extra processen gör föremålet mer personligt och unikt, vilket jag älskar att arbeta fram. 

Det finns många spännande utmaningar att exprimentera med och jag hittar både nya material och områden att utforska. Två andra favoritmaterial jag gärna sätter händerna i är trä och textil, vilka gör sig bra i kombination med keramiken. 


Min kreativa studio finns i Nyänget utanför Örnsköldsvik, ett stenkast från mitt hus, där jag arbetar i en fantastisk miljö som ger otroligt mycket energi. Det är roligt att gå till jobbet och känna en längtan efter att få köra igång och att vilja komma tillbaka nästa dag. 

Jag spenderar mycket tid i skogen och inspireras av naturens alla sidor genom alla årstider, vilket jag tror syns tydligt i många av mina alster. Känslan av att kunna fortsätta utvecklas och hitta nya sätt att forma dagen hoppas jag kunna förmedla vidare till alla som hittat till min sida och förhoppningsvis läst den här texten ända hit.Kul att ni är här!

/Angelica