Om mig


Forma dagen


Mina händer är mina bästa redskap. 


Att skapa något av en klump lera, att se det ta form och att känna "jag har gjort det här", ger mig en fantastisk boost och tar mig framåt. Jag har gjort andra saker också som jag är både stolt och tacksam över, men vissa saker kan man helt enkelt inte väga mot varandra. Som t.ex. att jag har tre grymma döttrar och att jag har alla planer i världen att fortsätta vara gift med min andra spets. Eller för den delen att jag pluggat många olika saker, lärt mig nya språk och tagit del av olika kulturer.


När jag träffade min blivande man Henrik under Brännbollsyran våren -98, hade jag ingen aning om vilket äventyr det skulle leda till. Vi drog ut i världen, han skulle plugga till flygledare i Luxemburg och jag skulle jobba som Au-pair. Ett år senare flyttade vi till Maastricht i Nederländerna tillsammans och jag tog småjobb medan jag lärde mig språket. Livet rullade på med lärarutbildning, jobb och så smånigom hus och barn. 2004 bytte vi land och bosatte oss i vårt nya hus i Maasmechelen, Belgien. Den sommaren kom också vår första dotter, två år senare vår andra och fyra år efter det vår tredje. Det var någonstans i allt detta som jag började med keramik. Det lugn jag fick känna när jag satte mig vid drejskivan var otroligt energigivande och jag fortsatte under flera år att lära mig mer av olika keramiker i området.


Det blev till slut så att vi flyttade hem igen. Efter en lugn men känslosam julhelg i Maasmechelen 2015, rullade vi likt tårarna på våra kinder, mot något okänt. Vi som aldrig varit vuxna på riktigt i Sverige, åkte med tre barn, hund och blandade känslor av vemod och förväntan mot vårt nya hem. Det har varit flera tunga stunder med tillbakalängtan hos både barn och vuxna under de senaste åren, men beslutet har vi inte ångrat. Vi bor i Nyänget utanför Örnsköldsvik och med alla fördelar av riktiga årstider, naturen runt hörnet och känslan av frihet mår vi bra här. Riktigt bra! 


 Vad har jag då att erbjuda dig som hittat till min sida? I första hand vill jag bjuda på lite av min kreativa sida och det jag skapar, både när det handlar om keramik men även andra saker man kan pyssla ihop. Min verkstad har jag hemma och främst så drejar jag, men använder även gipsformar flitigt för att göra olika föremål. Allt som oftast karvar jag dessutom något mönster i den lufttorkade leran för att göra föremålet mer personligt och unikt. Jag stöter hela tiden på spännande utmaningar och hittar både nya material och områden att utforska. Två andra favoritmaterial jag gärna sätter händerna i är trä och textil, vilka gör sig bra i kombination med keramiken. 


Jag spenderar mycket tid i skogen och inspireras av naturens alla sidor genom alla årstider. Känslan av att kunna fortsätta utvecklas och hitta nya sätt att forma dagen hoppas jag kunna skicka vidare till alla som hittat hit och förhoppningsvis läst den här texten ända hit.

Nog snackat, nu får ni titta runt lite på sidan!


Kul att ni är här!

/Angelica 

 

FÖLJ MIG

BETALA ENKELT


SWISH: 1234476040


BANKGIRO: 5476-6274


Copyright © Formspets 2020